Láthatatlan fogszabályozás

Rendelőnk egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Számos olyan készülékkel dolgozunk és bírunk nagy tapasztalattal, amely biztosíthatja Ön számára, hogy a külvilág ne lássa, milyen módon történik a fogak szabályozása. A készülékek között vannak kivehetők, amelyeket csak éjszaka kell viselni, láthatatlan kivehetők, amelyeket napközben és éjszaka kell viselni és megtalálható a nyelv felőli fogszabályozás, mint beragasztott készülékrendszer.

Nyelv felőli fogszabályozás: Incognito, STB

Rögzített fogszabályozó készülék, amit a fogak nyelv felőli oldalára ragasztanak, ennél fogva teljesen láthatatlan. Minden fogszabályozási feladatra alkalmas. Manapság a nyelv felőli fogszabályozáson belül is már négy-öt technika létezik. Egyszerűbb kezeléseknél nem szükséges laboratóriumi előkészítés, ugyanakkor sok esetben szükséges a laboratóriumi programozás. Mindig segítünk kiválasztani a kezelés típusának és a páciens igényeinek megfelelő készüléket.

Az Incognito a legfejlettebb egyénre szabott belső készülék, arany ötvözetből készülnek a bracket-ek és tubusok, így sokkal kisebb és komfortosabb mint elődje volt, könnyebb a megszokása, viselése és tisztán tartása.

Mivel a ragasztásnál fontos a bracketek helyes pozicionálása a fogakon, ezért a belső készülékek un. indirekt ragasztással kerülnek a fogakra, ami azt jelenti, hogy az Incognito készülék szilikon lenyomatok levétele után Németországi laboratóriumi virtuális (komputer vezérelt) előkészítés után a készülék ragasztandó elemei egy speciális szilikon sínbe kerülnek elhelyezésre, és a készülék ennek a sínnek a segítségével kerül felragasztásra. Az íveket is számítógép vezérelt módon készítik minden egyes pácienshez külön-külön.

Az Incognito készüléknél a megszokási idő általában10-14 nap, ritkábban lehet ennél hosszabb idő is különös tekintettel a beszédre (akár 1 hónapig is eltarthat a megszokás a beszéd szempontjából).

A kezelés során az un. aktiválások (kontroll, ívcserék, stb.) havonta történnek.

Invisalign, Clearsmile

Láthatatlan, kivehető, komfortos fogszabályozó rendszer. Széles lehetőségekkel bíró készülék, ami kivehető készülék létére, a rögzített fogszabályozókhoz hasonló képességekkel rendelkezik. Közepes, valamint egyes bonyolultabb esetek kezelésére alkalmas. Egyénileg gyártják az USA-ban és Németországban, programozásunk alapján. A rendszer lényege, hogy a fogakra precízen illeszkedő műanyag sínek készülnek. Ezek hatása egymásra épül. Azaz ugyan mindegyik sín egy kicsit mozgat, de az egymásra épülő kis mozgatások hozzák létre a fogak folyamatos elmozdulását. Egy sínt két hétig kell általában viselni, napi 20-22 órát, azaz szinte folyamatosan, az étkezések és fogmosások kivételével. A rendszer előnyei a láthatatlansága, a komfortossága, és az, hogy miután kivehető, a száj ápolása nagyon egyszerű, a rögzített készülékekhez képest.

 

Az alábbi témák is érdekelhetik:

  Milyen korban lehet fogszabályozó kezelést végezni?   

   Miért legyen fogszabályozóm?    

   Miért előnyösebb az önzáró lágy erőkkel működő készülék?     

  Mi a fogszabályozás menete?

  Hogyan tisztítsam a  rögzített fogszabályozóm?

  Miben különbözik az önzáró lágy erőkkel működő fogszabályozó a hagyományostól?

  Hogy néz ki a rögzített fogszabályozó készülék?

Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.