Mi az a harapás eltérés és mi a kialakulásának az oka?

A harapás eltérés annyit jelent, hogy harapáskor a felső és az alsó fogak érintkezése nem ideális.

Többféle típusa is lehet:

zöld négyzet logó Nyitott harapás, ami annyit jelent, hogy összezárt fogsornál rés van az alsó és a felső fogív között azelső fogaknál.

zöld négyzet logó Keresztharapás, amikor többek között az újjászopásnak köszönhetően a felső fogív szűkebb az alsónál. Fordított     harapási viszony jön létre, ami a felső állcsont növekedését is akadályozza. Ez az arc fejlődésében is szerepet játszik   és arc deformációjához is vezethet.

zöld négyzet logó „Kiharapja a sarokból a pókot” harapás, amikor a felső frontfogak előre dőlnek, melyek között esetenként rések is lehetnek. Előfordul, hogy az ajkak sem záródnak össze rendesen, így a csukott száj egy kényszerhelyzet, nem egy nyugalmi állapot.

zöld négyzet logó „Bulldogharapás” amely a frontfogaknál előforduló keresztharapás. Ekkor az arcprofilon látszik az előreugró áll.

  

Hogyan kezelhetőek sikerrel a harapási problémák fogszabályozás segítségével?

A harapási rendellenességek sokfélesége már előrevetíti azt, hogy azokra csak személyre szabott kezelési terv formájában adható megalapozott megoldási javaslat.

A fogszabályozás ennek a kezelési folyamatnak az egyik meghatározó eleme, de ezen túlmenően további szakemberek bevonására is szükség lehet a probléma hosszú távú kezelése érdekében.

A harapási problémák egyik leggyakoribbkezelési módja a lágy erőkkel működő fogszabályozó készülékek alkalmazása, melyről itt tekinthet meg egy tájékoztat videót:

 

demonq

Mit kell tennie, ha harapási problémái vannak, melyek megkeserítik az életét?

A harapási problémák kezelése sikeres lehet abban az esetben, ha azt komplexen kezeljük. A folyamat, mint mindig, most is a kiváltó okok feltérképezésével kezdődik egy személyes konzultáció alkalmával. A konzultáción egyértelműen kiderül majd az Ön számára, hogy milyen utat kell majd járnia, ahhoz, hogy egy életre elfelejthesse harapási problémáit.

 

A térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon kérhet időpontot, vagy a lenti űrlap kitöltésével:

Várom Önt szeretettel rendelőnkben.        Dr. Steinhof PéterMárton