Mit jelent az, hogy torlódott fogak és mi okozza jelenséget.

A fogak torlódását vagy szabálytalanságát valamilyen fizikai hatás eredményezi. A növekedés során az állandó mechanikai terhelés arra ösztönzi a szervezetet, hogy kiegyenlítse a hatást és funkcionálisan elossza a terhelést a fogakon, ami szabálytalanságokhoz vezethet.

Az az állapot elsősorban gyermekkorban alakul ki, így nagyobb szülői odafigyelést igényel.

 

A torlódott fogak okai különbözőek lehetnek:

 zöld négyzet logó A szabálytalanul kinövő vagy át nem tört bölcsességfog felelős lehet a fogak torlódásáért, hiszen az által, hogy nem vagy csak részlegesen tud áttörni az íny felszínén, oldalra, a mellette lévő fogakra fejt ki állandó hatást. Ennek az lesz az eredménye, hogy a szájban nem lesz elég hely a fogak számára és azok fokozatosan torlódni kezdenek.

zöld négyzet logó Fül-orr-gégészeti problémák is okozhatják a szabálytalan fogak kialakulását, így az ilyen típusú megbetegedéseknél a fül-orr-gégész szakorvoson túl érdemes egy fogszabályozó specialistát is meglátogatnia gyermekével, hogy komplex megoldást kapjanak a problémára.

zöld négyzet logó Ha a fogak kifejlődésének peridusában a gyermeke folyamatosan lökdösi nyelvével fogaitúgy azok fokozatosan elmozdulnak természetes pozíciójukból.

zöld négyzet logó Hasonló hatást fejt ki a rendszeres újszopás is, ami szintén a fogak deformációjához vezet.

zöld négyzet logó A cumizás eredményeként az első fogak aránytalan terhelésének vannak kitéve, ami azt eredményezi, hogy azok pozíciója kimozdul és hosszú távon károsan befolyásolja a környező fogak pozícióját is.

fogaktorlodasakeo

A fogak torlódása már gyermekkorban elkezdődhet, érdemes tehát időben reagálni a tünetekre

 

Hogyan kezelhetjük sikerrel a torlódott fogak problémáját.

Természetesen a gondos szülői odafigyelés gyermekkorban sokat segíthet, de nem oldhatja meg minden esetben a torlódott fogak problémáját.

A bölcsességfog okozta torlódás sok esetben csak felnőttkorban alakul ki.

A legfontosabb tehát, hogy kiderítsük a fogak torlódásának eredeti okát és azt kezeljük. A torlódott fogak tisztítása maradéktalanul nem oldható meg, ami szuvasodások kialakulásához vezethet. Így az Ön alapvető érdeke az, hogy a torlódás kezelése a lehető legrövidebb időn belül olyan szakember kezébe kerüljön, akinek kellő gyakorlati tapasztalata van ennek a fogászati problémának a sikeres kezelésében.  

Egy tudatosan megtervezett fogszabályozó kezeléssorozat segítésével azonban a torlódott fogak szabályozottá és kellően tisztíthatóvá tehetőek, ami megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.

Enyhe fogtorlódás esetén a műanyag sínes fogszabályozó készülékek is megoldást jelenthetnek. Az erről szóló tájékoztató videónkat itt tekintheti meg:

 

alginer

Mit kell tennie, ha az Ön fogai is torlódottak és ezen az állapoton változtatni szeretne?

A fogak torlódása egy maradéktalanul és sikerrel kezelhető fogászati probléma. A kezelés a fogak torlódásához vezető folyamat felderítésével kezdődik. Ha Ön eldöntötte, hogy meg szeretné oldani fogainak szabálytalanságát, akkor jöjjön el hozzánk egy térítésmentes konzultációra és ismerje meg azokat a módszereket, amelykel ezt sikerrel megteheti.

A térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon kérhet időpontot, vagy a lenti űrlap kitöltésével:

Várom Önt szeretettel rendelőnkben.        Dr. Steinhof PéterMárton