Fogváltási problémák sikeres kezelése fogszabályozással

A gyermekkori fogváltás egy természetes folyamat. Ez a folyamat fogsor-kiegészüléssel kezdődik, vagyis az első maradó rágófogak megjelenésével. Ezután a frontfogak váltása következik, először az alsó középső metszők, majd a felső középső, azután az oldalsó metszők.

Erre az időszakra kiemelt figyelmet kell fordítani minden szülőnek, amivel komoly rendellenességeket előzhetünk meg:

sárga négyzet logó A fogszuvasodás kialukálása megelőzhető, mert a torlódott fogak tisztítása nehezebb, könnyebben megtapad rajtuk ezért a lepedék, vagyis könnyebben szuvasodnak.

sárga négyzet logó A harapási rendellenességek a fogágybetegségek kialakulását okozhatják. Szintén fogágybetegség alakulhat ki torlódott fogazatban.

sárga négyzet logó Állkapocsizületi betegségek keletkezhetnek.

sárga négyzet logó Bizonyos rendellenességek beszédzavart is okozhatnak.

A gyermekkori kezeléseink célja a fogváltás és az állcsontok harmonikus növekedésének támogatása. Nagyon sokfajta készülék használatos ebben a korban, különböző kivehető és rögzített készülékekkel dolgozunk. Már gyermekkorban is van lehetőség esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülékek, vagy a lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára. Nincs szükség arra, hogy megvárjuk a maradó fogak előtörését, ahhoz hogy eredményesen csökkentsük az esztétikai és funkciós eltérések mértékét.

Tekintesse meg a gyermekkori fogszabályozásról szóló videónkat, amely egy páciens szemüvegén keresztül mutatja be ezt a folyamatot:

 

 

 

Mikortól javasolt egy személyes konzultáció egy gyermekkori fogszabályozásban jártas fogszabályozó szakorvossal?

A fogváltás időszakában elkezdett kezeléssel sokszor a fogak rendellenessége teljesen mértékben korrigálható. Természetesen vannak olyan típusú rendellenességek, melyek kezelését tovább kell folytatni a maradó fogazatban rögzített készülékekkel.

A legkisebb rendellenesség esetén tehát érdemes fogszabályozó szakorvoshoz fordulni ebben az időszakban, mert a korai felismerésnek és a kezelés idejében történő elkezdésének meghatározó jelentősége van a kezelés sikerében.

A konzultáció természetesen semmilyen kellemetlenséggel nem jár a gyermek számára, az csak egy egyszerű vizsgálat és egy barátságos beszélgetés.

 

Milyen fogszabályozó készülékek alkalmazása javasolt a fogváltáshoz kapcsolódó fogászati problémák sikeres kezeléséhez

A fogváltás időszakában a kivehető, úgynevezett éjszakai készülékkel történik a kezelés. Ezeket a készülékeket a gyermekek főleg éjszaka, illetve otthon nappal viselik. Ezt a készüléket bármikor kivehetik, de a kezelés csak akkor lesz hatásos, ha a gyermek az előírt ideig viseli a készüléket.

Ezek a készülékek az alaplemezen kívül un. rugókat, kapcsokat, íveket tartalmaznak, melyek a fogelmozdítást segítik. Az egyszerű lemezektől a mindkét állcsontra kiterjedő készülékekig sok típusú készüléket alkalmazunk a rendellenességnek megfelelően.

A fogszabályozók viselését könnyen megszokják a gyerekek, és általában szívesen is viselik. Tisztításuk egyszerű, semmilyen káros hatást nem okoznak. Ezek a készülékek kiválóan alkalmasak a legtöbb fogazati anomália kezelésére.

 

06galeria 1920x600 kiveheto

Mit javasolt tennie szülőként, hogy megelőzze gyermeke felnőttkori fogászati problémáit?

Elsősorban fokozott figyelmet kell fordítani gyermekének fogaira és annak ápolására ebben az időszakban.

Másodsorban pedig a rendellenességek észlelésekor javasolt ellátogatnia gyermekével egy térítésmentes fogszabályozó szakorvos konzultációra, melynek keretében személyesen beszélhetjük azt meg, hogy az Ön gyermekének ténylegesen szüksége van-e fogszabályozó kezelésre.

A konzultáció a gyermek számára teljesen mentes a fájdalomtól és a kellemtelenségektől, így az nem fog traumát okozni neki.

 

A térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon kérhet időpontot, vagy a lenti űrlap kitöltésével: