A rögzített fogszabályozó felragasztása után az eddiginél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fogmosásra. Kis odafigyelés szükséges az életmódban, de ez hosszú távon megtérül.

A Fogszabályozás Centrum páciensei a készülék felragasztásakor kapnak egy praktikus dobozt, benne az induláshoz szükséges fogkefékkel, interdentális kefékkel, fogselyemmel, és természetesen dentahigienes kolléganőink tanácsaival, útmutatásaival. 

A modern fogszabályozó készülékek és a használt ragasztók nem sértik a fogakat. A nem megfelelő fogmosás következtében mellettük lerakódott plakk és lepedék viszont igen!
Ezért a készülék felragasztása után minden étkezés után mossuk fogat. Naponta legalább egyszer az alábbi fogmosási protokollt kell követni:


1. Mossuk meg hagyományos vagy elektromos fogkefével fogunkat. Használhatunk kicsi fejű készüléket, amivel könnyebben odaférünk minden felülethez. Ne felejtsük ki a tappancsok alsó és felső felszínét.  Önzáró lágy erőkkel működő készülékek tisztítása
könnyebb.
2. Következő lépésben úgynevezett egysörtés fogköztisztító kefével mossuk meg a fogszabályozó tappancsok mindegyik oldalát.
3. Végezetül egy speciális fogselyem, superfloss (Oral-B) következik, amivel a fogak közötti felszíneket lehet tisztán tartani.

Az alábbi témák is érdekelhetik:

  Milyen korban lehet fogszabályozó kezelést végezni?   

   Miért legyen fogszabályozóm?    

   Miért előnyösebb az önzáró lágy erőkkel működő készülék?     

  Mi a fogszabályozás menete?

  Miben különbözik az önzáró lágy erőkkel működő fogszabályozó a hagyományostól?

  Hogy néz ki a rögzített fogszabályozó készülék?


Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.