A mai modern fogszabályozás egyik újdonsága és legdinamikusabban fejlődő területe a lágy erőkkel működő fogszabályozás, mint például a Damon technika.

Lényege, hogy a készülék tulajdonságainál fogva lehetőség van sokkal lágyabb, fog és csontbarát biológiai erők használatára.

Ez amellett, hogy sokkal komfortosabb a páciensnek, új lehetőségeket nyit meg.

Akár a fogszabályozásban helyteremtés céljából alkalmazott foghúzások elkerülésére, vagy más korábbi kezelési elképzelések (egyes műtéti tervek) megváltoztatására. Nagyon látványos a mosoly kiformázásában elért hatása is.

További előnye a rövidebb kezelés és a kezelés alatti ritkább és végeredményben kevesebb rendelői vizit (a kezelés meghatározott szakaszában pl. csak 10 hetente kell a rendelőt felkeresni). A technika alkalmazható mind gyermekkorban, mind felnőttkorban.

Orvosi szempontból ma a lágy erőkkel működő rendszerek a legjobb fogszabályozó készülékek.

A Damon-rendszer vegyes fogazatban, tágítás/helynyerés céljára alkalmazott részleges rögzített készüléke a D-Gainer készülék, amelynél csak a metszőfogakon vannak bracket-ek, és az első nagyőrlőkön tubusok, és a két fogcsoport között levő részen az ívre helyezett tolórugó segítségével lehet helyet teremteni.

A készülékrendszer megszokási ideje általában 3-5 nap, rosszabb esetben 1 hét. A kezelés során az un. aktiválások (kontroll, ívcserék, stb.) a kezelés első 8-10 hónapjában 2 havonta történnek, utána pedig havonta. D-Gainer kezelésnél az aktiválások 2 havonta történnek.

Az alábbi témák is érdekelhetik:

  Milyen korban lehet fogszabályozó kezelést végezni?   

   Miért legyen fogszabályozóm?    

   Miért előnyösebb az önzáró lágy erőkkel működő készülék?     

  Mi a fogszabályozás menete?

  Hogyan tisztítsam a  rögzített fogszabályozóm?

  Miben különbözik az önzáró lágy erőkkel működő fogszabályozó a hagyományostól?

  Hogy néz ki a rögzített fogszabályozó készülék?

Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.