A kivehető fogszabályozó készüléket naponta legalább egyszer használat után fogkefével alaposan meg kell mosni. Hetente egyszer- kétszer un. fogsortisztító tablettát feloldva egy pohár vízben a készüléket ki kell fertőtleníteni.

 

 Korai kezelés

Megelőző, kisgyermekkori kezelések, tejfogazati korban

Kisgyermekkori kezeléseink célja a fogak, állcsontok és az arc harmonikus növekedésének támogatása, a helyes növekedést gátló tényezők, rossz szokások kiküszöbölése. Ennek érdekében kivehető és részleges, speciálisan rögzített készülékeket használunk, valamint esetenként logopédiai kezelést javasolunk. Ezeket a kezeléseket korai kezeléseknek hívják. Ezek a beavatkozások a fejlődést kívánják helyes ütemre hangolni, amely beavatkozást később valószínűleg követ majd más kezelési szakasz is. Általában rövid kezelési szakaszokra van szükség ebben a korban.

Gyermekkori kezelés

Gyermekkori kezelések, fogszabályozás váltófogazati korban

A gyermekkori kezeléseink célja a fogváltás és az állcsontok harmonikus növekedésének támogatása. Nagyon sokfajta készülék használatos ebben a korban, különböző kivehető és rögzített készülékekkel dolgozunk. Már gyermekkorban is van lehetőség esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülékek, vagy a legújabb technológiai, a lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára. Miután ez a kezelés a fejlődés intenzív időszakában történik, a kezelés során gyakran van szükség a kezelés menetének ellenőrzésére köztes diagnosztikai felvételek segítségével.

2 fázisú kezelés

A megfelelő időben elkezdett és előre átgondolt kezelés lerövidítheti és eredményesebbé teheti a páciensek fogszabályozó kezelését. Fontos eredménye, hogy jelentősen lecsökkenti a rögzített készülékkel történő kezelés idejét. Ezt a komplex kezelési módszert minden esetben alkalmazzuk, ha lehetőségünk nyílik rá.

Az első fázis tulajdonképpen a gyermekkori kezelés lépései. Ezekben az esetekben használhatunk zsanérokat, D-Gainert, különböző tágító készülékeket. Cél a fogívszűkület, a rossz állcsontpozíció korrekciója, a szükséges hely előteremtése a fogak számára. Ezzel nagy eséllyel elkerülhetőek a későbbi foghúzások, ha az esztétikai szempontok is ezt diktálják.

A második fázis a már előtört fogak és a már megfelelő helyzetben lévő állcsontok tökéletes beállítása az esztétikai és funkciós szempontok szerint. Ez rögzített készülékkel történik, melyet mindkét fogívre fel kell ragasztani. Az első fázisnak köszönhetően ennek a periódusnak a hossza jelentősen csökken.

Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.