A jelenkori fogszabályozás minden eszköze rendelkezésünkre áll. Ebben a korban az esztétikus és láthatatlan kezelések dominálnak, ugyanakkor lehetőség van lágy erőkkel dolgozó fogszabályozási rendszer használatára is. Cél a legkomfortosabb kezelés, ami a páciens napi életét a legkevésbé befolyásolja.

Teljes fogszabályozó kezelések

Az esetek jelentős részében szükség van az alsó és felső fogsorok egyidejű és teljes kezelésére.

Az esetek többségében a páciensek által felvetetett célok eleve a teljes kezelést igénylik.

Előfordulhat az is, hogy ugyan a páciens csak kisebb beavatkozást szeretne, de a fogak állása miatt a részleges beavatkozás nem alkalmazható és a kívánt célok csak teljes kezeléssel érhetők el.

Az alsó és felső fogsorok kezelése nagy lehetőséget kínál. Mind a fogak elrendezése, az alsó és felső fogsorok ideális viszonyának beállítása, de ezen felül a fogak, a mosoly és az arcesztétika szintjén is szinte minden cél megvalósítható a teljes kezelésekkel.

A teljes kezelések során alkalmazható készülékek típusa függ a páciens korától és az eltérések jellegétől, súlyosságától.

Részleges fogszabályozó kezelések

Vannak olyan esetek, melyekben a fogszabályozás csak egyfajta előkészítő szerepet játszik és célja mindössze a fogazat egy meghatározott részének mozgatása, más fogászati beavatkozás előkészítéseként (fogpótlások, fogágy kezelések, implantátumok, vagy más fogászati beavatkozások előkészítése érdekében).

Ilyen esetben az esztétikai fogorvos, helyreállító fogorvos, fogágy specialista, implantológus vagy esetleg más specialista együtt határozza meg a részleges kezelés céljait.

Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.