Alapvetően fogszabályozó készüléket viselni egy átmeneti életforma, amit a páciens felvállal a kívánt kezelési végeredmény érdekében. 

A legtöbb fogszabályozás iránt érdeklődőnek viszont nincsenek bővebb információi a fogszabályzás mikéntjéről, menetéről. Célunk, hogy segítsük a döntést, a lépések és kezelési alternatívák megismerésével. Erre szolgál az első konzultáció, az azt követő lépések, és az írott tájékoztatók, a kezelési terv.

Informálódás, bejelentkezés

Rendelőnkkel több módon lehet kapcsolatba lépni. Internetes oldalunkon kérdéseket tehet fel, megtudhatja szolgáltatásaink körét és az árakat, információs telefonszámunkon kérdéseket tehet fel, valamint természetesen bejelentkezhet egy első konzultációra. A bejelentkezésre több lehetőség áll rendelkezésre. Időpontot lehet kérni telefonon, e-mail formájában és sms- ben.

Az első konzultáció

Az első találkozó alkalmával megismerkedhet szakorvosunkkal, valamint fogszabályozó csapatával. Az első személyes konzultáció általában fél-egy órás. Ekkor ismertetjük az esetről nyert első benyomások alapján a várható kezelési alternatívákat, a felmerülő készülék alternatívákat, a várható költségeket és a további szükséges lépéseket. Rendelőnkben demonstrációs eszközökkel tudjuk szemléltetni a várható kezeléseket, megtekintheti a készüléket, multimédiás bemutatásra is van lehetőség.

Ez a találkozó nem jár semmilyen elkötelezettséggel az érdeklődő részéről. Amennyiben szeretne az illető részletes kezelési tervet a várható konkrét kezelésről, akkor elkészülnek a szükséges vizsgálatok.

Diagnosztika

A fogszabályozás orvosi beavatkozás. Mint minden orvosi kezelés előtt, itt is fontos a páciens kivizsgálása. Az egyénre szabott kezelési terv alapja a részletes kivizsgálás. Ilyenek a száj és fogsorok megtekintése és részletes vizsgálata, a panoráma röntgen vizsgálata, a profil röntgen vizsgálata, az állkapocs-ízület vizsgálata, a lágyrészek, profil és egyéb esztétikai paraméterek vizsgálata és gyermekeknél a növekedés aktuális feltérképezése. Amennyiben kell, további vizsgálatokat szoktunk javasolni. Ilyenek az általános fogászati kontroll és az íny a fog tartószerkezetének vizsgálata egy fogágy specialistával (parodontológus).

Célunk egyrészt, hogy olyan mélységben térképezzük fel az adott esetet, hogy teljesen egyénre szóló kezelési tervünk során semmi se kerülhesse el figyelmünket. Másrészt a fogszabályozás előtt teljesen felmérjük a kiindulási állapotot, amihez képest a változásokat szeretnénk majd mérni. Ez a protokoll teljes összhangban van a hazai és európai orvosi normákkal.

Egyénre szabott kezelés terv

Orvosunk egy külön találkozó keretében ismerteti az egyénre szabott kezelési tervet, mely a dokumentáció részét képezi. Rendelőnk nagy hangsúlyt fektet a részletes, egyénre szabott kezelési terv elkészítésére az említett diagnosztikai eredmények és a páciens igényei alapján.

A terv írásos változatát minden esetben átadjuk páciensünknek személyesen vagy elküldjük e-mailben vagy postai úton. A kezelési terv ismertetése során részletesen kitérünk a kezelés ütemezésére, a készülék ismertetésére, a kezeléssel járó tennivalókra, kiegészítő eszközökre.

A tervezés során orvosunk szükség esetén konzultál a páciens kezelő fogorvosával, vagy a kezelésben várhatóan részt vevő más társszakmák képviselőivel (fogágy specialista, szájsebész, állcsontsebész, logopédus, esztétikai fogorvos).

Döntés valamelyik javasolt kezelés mellett

Ekkor már az érdeklődő tisztában van a diagnózissal, a kezelési alternatívákkal és a lehetséges készülékekkel. Az írásos terv kézhezvétele után még van lehetőség további személyes konzultációra, mielőtt páciensünk a végleges döntést meghozza. A kezelést csak akkor kezdjük el, ha az orvos és páciens alkotta team minden felmerülő kérdést és esetleges problémát megbeszélt, illetve a fogak és íny kontrollja már megtörtént.

A kezelési terv elfogadása után páciensünkkel megbeszéljük a készülék átadásának időpontját. Készüléktől függően az átadás, beragasztás protokollja különbözhet.

Kezelés menete

Ugyancsak a készüléktől függ, hogy a kezelés során milyen rendszerességgel hívjuk vissza pácienseinket ellenőrzésre. A kezelés során a terv szerint szükség esetén különböző kiegészítő eszközöket alkalmazunk, amelyeket a részletes kezelési terv tartalmaz. Minden fogszabályozó kezelés feltételezi a páciens együttműködését. A fogmosás és az időpontok betartása alapvető feltétele a sikeres kezelésnek. Pácienseinket a fogszabályozás alatt is megkérjük, hogy rendszeres ellenőrzés érdekében rendszeres időközönként keressék fel fogorvosukat és fogágy specialistájukat.

Páciens ellátásunk szerves része, hogy képzett asszisztenseink is aktívan részt vesznek a szék melletti munkában, pácienseink kezelésében. Ez azt jelenti, hogy a hazai jogi ajánlások alapján és a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, asszisztenseink is végeznek beavatkozásokat (diagnosztika és kezelések). Ezek olyan beavatkozások, amelyeket orvosaink határoznak meg és ők ellenőriznek. A munka magas minőségét rendszeres belső képzésünk és nemzetközi tanfolyamok garantálják. Büszkék vagyunk asszisztenseink képzettségére.

Levétel

Az aktív fogszabályozó kezelés befejeztével, eltávolítjuk a fogszabályozó készüléket és átadjuk a helyfenntartókat, melyek a fogszabályozás passzív részét alkotják.

Az aktív fogmozgatás után a helyfenntartó készüléket meghatározott ideig viselni kell. Ez idő alatt ellenőrzésekre rendszeresen visszahívjuk pácienseinket.

Dr.Steinhof Péter Márton

Fogszabályozó szakorvos

Térítésmentes konzultációra a +36 30 853 1903 telefonszámon tud jelentkezni